RUSIJA USVOJILA NOVI ZAKON O VOJSCI: Od sada i kriminalci stupaju u njene redove, a jedan detalj je posebno važan

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 21:27

RUSIJA USVOJILA NOVI ZAKON O VOJSCI: Od sada i kriminalci stupaju u njene redove, a jedan detalj je posebno važan

Za muškarce je takođe određena starosna granica

Ruski parlament usvojio je zakon koji omogućava služenje vojnog roka osobama sa krivičnim dosijeom, od čega će, navodi se u obrazloženju, biti izuzeti ljudi koji su počinili teška krivična dela.

Ruski mediji pišu da su predstavnici prihvatili i amandmane kojima se preciziraju krivična dela za koja osuđenici neće moći da stupe u službu.

Na listi se nalaze sabotaže, nezakonito >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rukovanje nuklearnim materijalima ili radioaktivnim supstancama, podsticanje na terorističke aktivnosti i silovanje maloletnika.

Za muškarce je određena starosna granica za služenje: 70 godina za stare oficire i 65 godina za one sa nižim vojnim činom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.