RUSIJA PROIZVODI VIŠE NAORUŽANJA NEGO CELI ZAPAD: Verujte mi brojke su OGROMNE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 12:24

RUSIJA PROIZVODI VIŠE NAORUŽANJA NEGO CELI ZAPAD: "Verujte mi brojke su OGROMNE"

Ministar industrije Ruske Federacije prokomentarisao proizvodnju i isporuku oružja vojsci.

Rusija je sada prestigla zapadne zemlje po proizvodnji naoružanja i isporučuje ogromne količine ruskoj vojsci, izjavio je za Sputnjik ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.

- Ne želim da se hvalim, ali mogu da kažem da smo ubrzali proizvodnju pre zapadnih zemalja. Drugo je pitanje koliko će ta trka u principu trajati. Delujemo u okviru državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << programa naoružanja, a tu je i dugoročni program koji bi trebalo da bude odobren sledeće godine za period od 2025. do 2024. godine - rekao je Manturov.

Kako je dodao, resori, pre svega Ministarstvo odbrane, Ministarstvo industrije i trgovine, aktivno radena usklađivanju i pripremi svih parametara.

- Znamo u kom pravcu treba da idemo: treba da popunjavamo rezerve i održimo zacrtani tempo proizvodnje. A koliko će snage imati zapadne zemlje, ne bih hteo za njih da govorim. Za sada smo u određenoj prednosti - istakao je ministar.

Proizvodnja i isporuka naoružanja Oružanim snagama Rusije 2023. godine povećana je 10-12 puta u više sektora, rekao je Manturov.

- Zbog određenih detalja ne mogu da govorim o konkretnim proizvodima i finansiranju, ali verujte mi – brojke su ogromne - istakao je ministar.

Takođe je podsetio da je obim državnog odbrambenog naloga u 2023. godini dvostruko uvećan u poređenju sa prošlom godinom.

- Preduzeća rade ritmično: državni odbrambeni nalog do sada je realizovan u visini od najmanje 98 odsto. To je rekordan, najviši pokazatelj realizacije državnog odbrambenog naloga u čitavoj modernoj istoriji Rusije - kazao je Manturov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zamjenik ruskog premijera: Proizvodimo puno oružja. Ne želim se hvaliti, ali...

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2023

MOSKVA - ​Rusija u proizvodnji oružja prednjači pred Zapadom i namjerava zadržati visoku stopu rasta, rekao je zamjenik ruskog premijera Denis Manturov, nakon što su i Zapad i Rusija pojačali proizvodnju oružja zbog sukoba u Ukrajini. Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju na tlu Ukrajine...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.