RUSIJA PODIGLA UZBUNU: ODMAH IZRONITE! Američka nuklearna podmornica uplovila u ruske teritorijalne vode!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 18:29

RUSIJA PODIGLA UZBUNU: "ODMAH IZRONITE!" Američka nuklearna podmornica uplovila u ruske teritorijalne vode!

Napeto kod Kurilskih ostrva

U skladu sa smernicama za zaštitu podvodne granice, posada ruske fregate "Maršal Šapošnjikov" koristila je "odgovarajuća sredstva". Američka nuklearna podmornica klase Virdžinija uočena je danas u 10.40 po moskovskom vremenu u u zoni vežbi Pacifičke flote kod Kurilskih ostrva. Njenoj posadi istog trenutka je upućena poruka na ruskom i engleskom.

- Nalazite se u teritorijalnim vodama Rusije. Odmah izronite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rečeno je Amerikancima, a saopštilo je rusko ministarstvo odbrane pričajući o detaljima incidenta.

Američka podmornica je ignorisala ovaj zahtev, piše agencija RIA novosti. U skladu sa smernicama za zaštitu podvodne granice, posada ruske fregate "Maršal Šapošnjikov" koristila je "odgovarajuća sredstva".

Američka podmornica je samohodnim simulatorom podelila cilj na sredstva radarske i akustičke kontrole i otišla maksimalnom brzinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.