RUSIJA OBJAVILA SPISAK NEPRIJATELJSKIH DRŽAVA: Putin je dve države posebno počastvovao

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 18:29

RUSIJA OBJAVILA SPISAK NEPRIJATELJSKIH DRŽAVA: Putin je dve države posebno "počastvovao"

Dokument koji je Putin doneo je u cilju zaštite interesa i bezbednosti Rusije

Vlada Rusije utvrdila je spisak neprijateljskih zemalja, a na njemu su se našle Sjedinjene Američke Države i Češka. Odgovarajući dokument je objavljen na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Prema dokumentu, diplomatska misija Češke može zapošljavati najviše 19 radnika iz Rusije, a Sjedinjene Američke Države – nijednog.

- Odobriti priloženi spisak stranih država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, građana Rusije ili ruskih pravnih lica, protiv kojih se primenjuju kontra mere, utvrđene ukazom predsednika Rusije od 23. aprila 2021. godine №243 o primeni kontra mera na neprijateljske akcije stranih država - navodi se u dokumentu.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Ukaz o primeni kontramera protiv država koje su protiv Rusije preduzele neprijateljske postupke.

Dokument je donet u cilju zaštite interesa i bezbednosti Rusije. Prema tom dokumentu, ograničava se zaključivanje radnih ugovora i drugih sličnih ugovora između diplomatskih predstavništava, konzularnih predstavništava, predstavništava državnih organa stranih država koje su preduzele neprijateljske akcije protiv Rusije i fizičkih lica na teritoriji Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Rusije utvrdila je spisak neprijateljskih zemalja, međunjima SAD i Češka

Izvor: Danas, 14.Maj.2021

Vlada Rusije utvrdila je spisak neprijateljskih zemalja, a na njemu su se našle Sjedinjene Američke Države i Češka, objavio je danas Sputnjik, koji dodaje da je dokument objavljen na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Nastavak na Danas...

„Pokušaji da se podeli Evropska unija uzaludni“

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2021, 10:44

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da je ruski spisak neprijateljskih zemalja još jedan korak ka eskalaciji. „Odluka vlade Rusije o \'državama koje preduzimaju neprijateljske akcije\' je još jedan korak ka eskalaciji koji podriva diplomatske odnose“, saopštio je Mišel.   „Pokušaji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.