RUSIJA I KINA NA METI UN: Dva saveznika stoje iza brutalnog  državnog udara?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 22:01

RUSIJA I KINA NA METI UN: Dva saveznika stoje iza brutalnog državnog udara?

Pljušte optužbe na račun dve supersile.

Vojska Mjanmara je od državnog udara u februaru 2021. godine uvezla naoružanje i vojnu opremu u vrednosti od najmanje milijardu dolara, rekao je danas specijalni izvestilac UN za stanje ljudskih prava u Mjanmaru Tom Endruz, predstavljajući svoj izveštaj o Mjanmaru, u kojem se Rusija i Kina optužuju da pomažu vojnoj hunti da uguši otpor opozicije.    

Nakon što je vojska izvršila puč u ovoj zemlji na jugoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Azije, preuzela vlast i zatvorila lidere demokratske opozicije, neki protivnici vojne hunte latili su se oružja i pridružili se naoružanim pobunjenčkim grupama ugroženih etničkih manjina. 

Vojska je uzvratila vazdušnim napadima i artiljerijskim udarima na

civilna područja, koristeći između ostalog, helikoptere Mi-35, borbene avione MiG-29 i lake, školske avione JAK-30 ruske proizvodnje, kao i kineske borbene avione K-8, navodi se u izveštaju Toma Endruza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.