RUSI ZBRISALI ŠTAB TERORISTA! Idlib se tresao zbog MISTERIOZNE EKSPLOZIJE, ujgurski džihadisti OSAKAĆENI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 14:59

RUSI ZBRISALI ŠTAB TERORISTA! Idlib se tresao zbog MISTERIOZNE EKSPLOZIJE, ujgurski džihadisti OSAKAĆENI (VIDEO)

Veliki deo auto-puta su do nedavno kontrolisale džihadističke snage.

Rano jutros je u velikoj eksploziji, čije poreklo još uvek nije utvrđeno, zbrisan štab džihadista Turkestanske islamske partije, navode "opozicioni" mediji.

Komandni centar je smešten u blizini Al-Gasanije, grada smeštenog na auto-putu M4, koji povezuje gradove Latakija i Alepo. Eksplozija se desila samo nekoliko sati pred početak zajedničke rusko-turske patrole strateški važnom saobraćajnicom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Još uvek nije jasno šta je izazvalo eksploziju, ali možemo pretpostaviti da su komandni centar zbrisali ruski avioni. To su u početku tvrdili i pro-džihadistički aktivisti, da bi zatim brzo promenili priču i tvrdili da vazdušni napadi nisu razlog detonacije.

Niko iz Turkestanske islamske partije još uvek nije komentarisao ovaj incident, a prema takozvanoj Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava šest ujgurskih terorista je poginulo prilikom eksplozije.

Ako su tačni navodi da su Rusi bombardovali teroriste, to će biti prvi vazdušni udar ruskih snaga još od potpisivanja dogovora sa Turskom koji se desio 5. marta.

Veliki deo auto-puta M4 su do nedavno kontrolisale džihadističke "opozicione" snage koje podržava Turska. Auto-put je otvoren zajedničkim naporima Sirije, Rusije i Turske, koju je Moskva diplomatskim putem naterala da zauzda svoje saveznike.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.