RUSI TERAJU NEPRIJATELJSKE AVIONE KAO MUŠICE: Suhoj isprepadao bahatog Italijana

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 19:28

RUSI TERAJU NEPRIJATELJSKE AVIONE KAO MUŠICE: "Suhoj" isprepadao bahatog Italijana

"Baćuške" obavile posao uz striktno poštovanje međunarodnih propisa o korišćenju vazdušnog prostora

Lovac Su-27 ruskog ratnog vazuhoplovstva identifikovao je i presreo italijanski patrolni avion u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, saopštio je danas predstavnik ruskog Nacionalnog centra za kontrolu bezbednosti.

U saopštenju stoji da je ruski sistem za nadzor i kontrolu vazdušnog prostora identifikovao dva cilja u vazduhu iznad međunarodnih voda u Crnom moru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako se približavaju ruskom vazdušnom prostoru.

"Ruski lovac-presretač Su-27 iz vazduhoplovne baze u južnoj armijskoj oblasti brzo je poleteo da identifikuje cilj, a posada je nedugo zatim konstatovala da je reč o italijanskom patrolnom avionu", navodi se u saopštenju.

Kada se italijanski avion udaljio od ruske državne granice, ruski Su-27 vratio se u bazu.

"Zadatak ruskog aviona obavljen je uz striktno poštovanje međunarodnih propisa o korišćenju vazdušnog prostora. Narušavanje ruskih državnih granica od strane tuđih vazduhoplova nije dozvoljeno", stoji u saopštenju ruskog Nacionalnog centra za kontrolu bezbednosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.