RUSI SVE OBJASNILI I OTKRILI U ČEMU JE SPAS: Kovid-19 izaziva duplo više komplikacija od gripa

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 19:23

RUSI SVE OBJASNILI I OTKRILI U ČEMU JE SPAS: Kovid-19 izaziva duplo više komplikacija od gripa

Muškarci stariji od 35 godina obično razvijaju komplikacije nakon preležanog kovida dvostruko češće od žena iste dobi

Kovid-19 izaziva dvostruko više komplikacija od sezonskog gripa i drugih respiratornih bolesti, tako da će vakcinacija pomoći da se izbegnu ne samo infekcije već i ozbiljne komplikacije, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

- Infekcija korona virusom ima praktično dvostruko više komplikacija, neuroloških, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << psihijatrijske, od sezonskog gripa i drugih akutnih respiratornih bolesti. Vakcinacija je ono što pomaže u izbegavanju toliko problema, ne samo u toku bolesti, već i kasnije od njenih posledica - rekao je Muraško.

On je, kako prenosi Tass, naglasio da su ruske vakcine protiv korona virusa efikasne i bezbedne.

Prema ministru, muškarci stariji od 35 godina obično razvijaju komplikacije nakon preležanog kovida dvostruko češće od žena iste dobi.

Do danas su u Rusiji registrovane tri vakcine protiv korona virusa i sve tri su dvokomponentne vakcine.

To su Sputnjik V, koji je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Ruskog ministarstva zdravlja "Gamaleja", EpivakKorona, koju je razvio "Vektor" - Državni istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju i KoviVak, koji je razvio Savezni naučni centar za istraživanje i razvoj imunoloških i bioloških proizvoda "Čumakov" Ruske akademije nauka.

Masovna vakcinacija protiv kovida-19 započela je u Rusiji 18. januara, podseća Tass.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.