Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 16:41

RUSI SAOPŠTILI: Ovo je UZROK smrti Alekseja Navaljnog!

Porodica još ne zna gde je njegovo telo

Osoblje kaznene kolonije reklo je majci i advokatu Alekseja Navaljnog da je najpoznatiji kritičar Kremlja umro od "sindroma iznenadne smrti", objavio je na platformi X Ivan Ždanov, njegov istaknuti saveznik.

Portparolka Alekseja Navaljnog rekla je daas da nije poznato gde je njegovo telo odvezeno jer mrtvačnica, koja se nalazi blizu arktičkog zatvora u kom je umro, tvrdi da nije primila njegovo telo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Navaljni, 47-godišnji bivši advokat, onesvestio se i umro u petak posle šetnje u kaznenoj koloniji "Polarni vuk" u Karpu, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve, gde je služio 30 godina kazne, objavila je zatvorska uprava.

Njegoca portparolka Kira Jarmiš rekla je da je njegova majka Ljudmila dobila službeno obaveštenje o smrti sina. Navaljni je umro 16. februara u 14:17 po lokalnom vremenu, navodi se u tom obaveštenju.

- Zahtevamo da se telo Alekseja Navaljnog odmah preda njegovoj porodici - rekla je Jarmiš.

Ona je na platformi X objavila da je zatvorski radnik rekao da su ruski istražitelji odneli telo Navaljnog u Salehard, grad blizu zatvora.

Kada su njegova majka i advokat stigli u mrtvačnicu u Salehardu, mrtvačnica je bila zatvorena i uverili su se da nema njegovog tela, rekla je Jarmiš.

Zaposleni u jedinoj mrtvačnici u Salehardu rekao je novinarima da telo Alekseja Navaljnog nije stiglo.

Izvor: Srbija Danas/Index

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Aleksej Navaljni: „Umro je od sindroma iznenadne smrti“, kažu iz zatvora, njegovi saradnici optužuju vlasti da kriju telo

Izvor: Danas, 17.Feb.2024

Uprkos upozorenjima vlasti, Rusi protestuju širom zemlje povodom smrti jednog od najoštrijih kritičara Kremlja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.