RUSI PRAVE BORBENE AVIONE BUDUĆNOSTI: Nova generacija lovaca neće imati slabu tačku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 16:45

RUSI PRAVE BORBENE AVIONE BUDUĆNOSTI: Nova generacija lovaca neće imati slabu tačku (VIDEO)

Avioni će koristiti potpuno nove tehnologije za rad u arktičkoj sferi

Preduzeća "Rosteha" su počela da rade na stvaranju nove generacije lovaca-presretača pod potencijalnim nazivom "MiG-41", saopšteno je na sajtu korporacije.

- Razvoj sledeće generacije lovaca-presretala je već počet. Projekat perspektivnog avijacionog kompleksa za daleko presretanje pod mogućim nazivom MiG-41 je u fazi konstruktorskih radova - navedeno je u saopštenju.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Ruska vazduhoplovna korporacija "MiG" saopštila da će perspektivni avijacioni kompleks za daleko presretanje (PAK DP) MiG-41, koji bi trebalo da zameni MiG-31, biti u stanju da obavlja misije u svemiru.

Kako je navedeno, MiG-41 će biti apsolutno novi avion, a ne modernicija njegovog prethodnika. Takođe, koristiće potpuno nove tehnologije za rad u arktičkoj sferi, a u budućnosti će biti "prebačen u bespilotni projekat".

S tim u vezi, američki časopis "Militari Voč" je prošle godine spekulisao kakvi bi mogli da budu ruski borbeni avioni budućnosti. Konkretno, za MiG-41 je rečeno da će sadržati prednosti presretača MiG-25 i MiG-31 i tehnologije nove generacije.

Zaključak lista je bio da će na taj način MiG-41 biti u stanju da ugrozi neprijateljske satelite.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.