RUSI POSTAJU NEPOBEDIVI U VAZDUHU: Avioni pristižu kao na traci, Su-57 najnovije generacije u centru pažnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2021, 19:39

RUSI POSTAJU NEPOBEDIVI U VAZDUHU: Avioni pristižu kao na traci, Su-57 najnovije generacije u centru pažnje

Rusija nastavlja da jača svoju avijaciju

Oružane snage Rusije dobiće do kraja godine nekoliko serijskih lovaca pete generacije Su-57, saopštila je ruska kompanija za proizvodnju i izvoz visokotehnoloških industrijskih proizvoda "Rosteh".

- Do 2027. godine biće isporučeno više od 70 aviona, uključujući nekoliko ove godine - saopštili su predstavnici kompanije.

U saopštenju državne korporacije se dodaje da ruski avioni pete generacije ne daju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mira Zapadu.

- Su-57 i "Šahmat" redovno su na meti informativnih sadržaja. Objavljuju se nepouzdane činjenice koje nemaju veze sa stvarnošću. Evo i sada: analiziraju se "razlozi" zbog kojih ruska vojska navodno nikada neće dobiti Su-57. I to uprkos činjenici da je avion već u serijskoj proizvodnji i da se isporučuje! - ističu u "Rostehu".

Ranije je američki časopis "Nešenal interest" javio da Su-57 verovatno neće ući u službu do 2027. godine. Prema mišljenju autora članka, razlog za to biće kašnjenja, prekoračenja troškova i druge poteškoće.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.