RUSI OŠTRO O PROTESTIMA U FRANCUSKOJ: Kritikujete druge, a vi ste ti koji vrše REPRESIJU nad građanima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI OŠTRO O PROTESTIMA U FRANCUSKOJ: "Kritikujete druge, a vi ste ti koji vrše REPRESIJU nad građanima (FOTO)

Zapadna "demokratija".

Rusija poziva vlasti Francuske da ne krše prava i slobodu građana tokom protesta pristalica pokreta "Žuti prsluci", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, koje je objavljeno na Fejsbuku.

- Nadamo se da će se zvanični Pariz, koji sa zadovoljstvom kritikuje situaciju sa ljudskim pravima u drugim zemljama, konačno setiti primarne dužnosti vlade da garantuje poštovanje prava i slobode sopstvenih građana - navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju.

Kako su istakli, među demonstrantima sve značajniju ulogu igraju pristalice radikalnih grupa, čije su akcije "provokativne i huliganske".

- U pokušaju da uguše nerede, francuske vlasti su isprobale na stanovništvu sve vrste represivnih metoda uticaja - od suzavca, šok-granata i vodenih topova, do masovnih hapšenja - navodi se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.