RUSI I UKRAJINCI RAZMENILI VATRU: Okršaj je počeo u Donbasu, a nastavio se na granici

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 11:36

RUSI I UKRAJINCI RAZMENILI VATRU: Okršaj je počeo u Donbasu, a nastavio se na granici

U Donbasu su 27. jula stupile na snagu dodatne mere za obezbeđivanje primirja

Tri naoružana čoveka pokušali su na silu da pređu ukrajinsko-rusku granicu nakon čega je došlo do pucnjave u kojoj je jedan napadač stradao, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Kako se precizira, napadači su otvorili vatru nakon što je pogranična služba pokušala da ih uhapsi.

- Jedan je podlegao povredama, dok su se druga dvojica sakrila negde na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teritoriji Ukrajine - dodaje se u saopštenju.

Za sada nema dodatnih informacija ko su ti napadači i šta stoji iza ovog napada.

Russia's FSB reports shooting on the Ukraine/Russia border, says three armed men tried to cross into Russia, one was shot dead, the other two fled https://t.co/0cCSbpLM2x

— Fabrice Deprez (@fabrice_deprez) December 4, 2020

Nešto ranije, dva ustanika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) poginula su u minobacačkom napadu ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je Narodna milicija DNR.

Napad je počeo u petak ujutru, 4. decembra, a na južni deo DNR ispaljeno je 12 mina kalibra 120 milimetara.

Russian FSB reports a shootout on the border with Ukraine, when 3 armed suspects attempted to enter Russia. 1 killed, 2 fled https://t.co/aYHn76O7SR #Ukraine

— Liveuamap (@Liveuamap) December 4, 2020

- U neprijateljskom napadu dva naša branioca su zadobila smrtne povrede. Glavni cilj ukrajinskih vojnika, koji su otvorili ciljanu vatru na naše posmatrače, bio je pogibija zaštitnika republike - rekao je predstavnik Narodne milicije.

Istovremeno je saopšteno da su ustanici DNR oborili bespilotnu letelicu koju su ukrajinske oružane snage koristile za korekciju vatre.

.

Dogovor uključuje zabranu bilo koje vrste vatre, raspoređivanje teškog naoružanja, ofanzivne i diverzione akcije, a predviđa i disciplinsku odgovornost za narušavanje sporazuma. Očekuje se da će primena mera obezbediti potpuni prekid vatre u Donbasu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.