RUSI HITNO KRENULI PREMA STRATEŠKOM GRADU: Povlače moćno naoružanje, ništa ne prepuštaju slučaju (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2021, 23:42

RUSI HITNO KRENULI PREMA STRATEŠKOM GRADU: Povlače moćno naoružanje, ništa ne prepuštaju slučaju (FOTO/VIDEO)

Eskalacija sukoba u regionu navela ih je da pojačaju svoje snage

Konvoj ruskih vojnih vozila krenuo je ove nedelje ka severnom delu Rake, usred nedavne eskalacije sukoba oko grada Ajn Isa.

Prema izveštajima sa terena, ruska vojna policija pošla je iz susedne provincije Alep i uputila se prema severu Rake, povlačeći i određen broj oklopnih vozila.

Russian troops escort a convoy of Syrian civilians leaving the town of Tal Tamr in the Hasakeh province, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << as they return to their homes in the northern town of Ain Issa in the countryside of the Raqqa region, via the M4 highway, on January 10, 2021. 417/https://t.co/tn7LnqhC2g pic.twitter.com/xl2vtNC4Hu

— Rob Lee (@RALee85) January 12, 2021

Neimenovani izvor naveo je da je ruska vojna policija poslata nadomak Ajn Ise, kako bi ojačala svoje prisustvo u tom području i posredovala u pregovorima između zaraćenih strana.

Poslednjih nekoliko meseci turske oružane snage i njihovi saveznički militanti pojačali su napade na Sirijske demokratske snage (SDF), što ih je navelo da pojačaju svoje prisustvo na prvim linijama na severu Rake.

Ne samo da su napadi podstakli SDF da ojača svoje prisustvo u Ajn Isi, već je to uticalo i da određeni broj civilnog stanovništva napusti to područje kako bi izbegli neprestano granatiranje i raketne napade turske vojske i njihovih saveznika.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.