RUSI BESNI NA POSTUPKE JUŽNOKOREJSKIH PILOTA: Ovo je vazdušno HULIGANSTVO, pratili su nas 11 puta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI BESNI NA POSTUPKE JUŽNOKOREJSKIH PILOTA: Ovo je vazdušno HULIGANSTVO, pratili su nas 11 puta!

Tokom prve zajedničke patrole u Azijsko-pacifičkom regionu, vazduhoplovne grupe Rusije i Kine 11 puta su pratili lovci stranih država, izjavio je komandant vazduhoplovstva dugog dometa ruske avijacije, general-pukovnik Sergej Kobilaš.

- Tokom izvršavanja zadatka vazduhoplovnu grupu su 11 puta pratili lovci stranih država - rekao je Kobilaš.

On je dodao da su ruski bombarderi u okviru zajedničke patrole sa Kinom leteli 11 sati i prešli 9.000 kilometara na visini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 7.500 do 8.500 metara.

Kobilaš je istakao da su postupci južnokorejskih pilota prema vazdušnoj patroli Rusije i Kine "vazdušno huliganstvo".

- Ruske posade su se strogo pridržavale zadatog režima letenja. Prema podacima objektivne kontrole nije dozvoljeno narušavanje vazdušnog prostora Južne Koreje i Japana. Udaljenost od spornih ostrva najbliže avionske grupe bila je više od 25 kilometara. Zbog toga postupke južnokorejskih posada treba smatrati vazdušnim huliganstvom - ocenio je general-pukovnik.

Kobilaš je saopštio i da je vojnom atašeu Južne Koreje uručena protestna nota u vezi sa nezakonitim i opasnim postupcima posada južnokorejskih aviona.

Ruski i kineski vojnici su 23. jula izveli prvu zajedničku patrolu avionima dugog dometa u Azijsko-pacifičkom regionu. Južna Koreja optužila je Rusiju za povredu vazdušnog prostora zemlje iznad Japanskog mora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.