Izvor: Blic, 26.Sep.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RUŠENJE DIZNIJA" Kinezi otvorili drugi zabavni park kao konkurenciju američkom "Diznilendu"

Kineska kompanija "Dalijan Vanda" otvorila je svoj drugi zabavni park u zemlji i time povećala konkurenciju u odnosu na američku kompaniju "Volt Dizni", preneo je danas BBC.

BBC News: Dalian Wanda steps up rivalry against Disney in China https://t.co/EiLfS9KoQw pic.twitter.com/1NvDaRblxD

Prvi posetioci su u subotu u kineskom gradu Hefeju posetili novi zabavni park u kome se nalaze hoteli i šoping centar. Kompanija planira da izgradi još 20 takvih parkova širom Kine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do 2020. godine.

Congrats to @DalianWanda for todays opening of Wanda Hefei Themepark! It was a great adventure to design based on Anhui culture! pic.twitter.com/Fiq3wLhn7O

U maju je kompanija otvorila svoj prvi zabavni park u Nančangu par nedelja pre otvaranja Diznijevog parka u Šangaju na čijem otvaranju je vlasnik kompanije Vang Đianlin rekao da želi da se odmakne od uvoza sa Zapada i da osnuje globalni brend baziran na kineskoj kulturi.

Congrats to @DalianWanda for todays opening of Wanda Hefei Themepark! It was a great adventure to design based on Anhui culture! pic.twitter.com/Fiq3wLhn7O

Ove kompanije imaju različite strategije, kompanija "Volt Dizni" želi da se proširi u Šangaju dok kompanija "Dalijan Vanda" traži manja i jeftinija mesta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi zabavni park kao konkurencija Dizniju

Izvor: Beta, 26.Sep.2016

Kineska kompanija "Dalijan Vanda" otvorila je svoj drugi zabavni park u zemlji i time povećala konkurenciju u odnosu na američku kompaniju "Volt Dizni" (Walt Disney), preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).Prvi posetioci su u subotu u kineskom gradu Hefeju posetili novi zabavni park u kome se nalaze hoteli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.