Izvor: B92, 18.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUGOVA POZVAO SVET DA PRIZNA NEZAVISNO KOSOVO

Pristina -- Albanski lider Ibrahim Rugova rekao je u nedelju da je njegov Demokratski savez Kosova pobedio na opstim izborima na Kosovu i pozvao svet da odmah prizna teritoriju Kosova kao nezavisnu drzavu. Iako zvanicni rezultati tek treba da budu objavljeni, Rugova je rekao da je sasvim jasno da je Demokratski savez Kosova osvojio dovoljan broj glasova za trogodisnji mandat. "Mi koristimo ovu priliku da jos jednom pozovemo na formalno priznavanje nezavisnosti Kosova sto je pre moguce", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rugova novinarima u svojoj kuci u Pristini.

U intervjuu za BBC Ibrahim Rugova je na pitanje sta ce uraditi da vrati poverenje srpske zajednice i posebno da olaksa povratak izbeglica odgovorio: "Naporno smo radili da bismo stvorili uslove za normalan zivot Srba ovde i nastavicemo da radimo na tome. Ali i Srbi bi trebalo da se posvete Kosovu i rade na tome. Ja sam veoma zainteresovan za stvaranje odgovarajucih uslova za 100.000 Srba koji su ostali na Kosovu, a treba razmisljati i o drugim vaznim pitanjima", rekao je Rugova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.