Izvor: B92, 13.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUGOVA CE SVEDOCITI PROTIV MILOSEVICA

Pristina -- Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ibrahim Rugova saopstio je da ce pred Haskim tribunalom za ratne zlocine svedociti protiv Slobodana Milosevica. "Bicu jedan od svedoka. Naravno, pocastvovan sam da svedocim za svoj narod i za Kosovo", rekao je Rugova.

On se nalazi na listi svedoka optuzbe, a Tuzilastvo je navelo da bi mogao biti prvi svedok. On je takodje prvi svedok optuzbe koji je izrazio spremnost da ode u Hag. "Taj proces je znacajan dogadjaj i satisfakcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za narod Kosova. On ce posluziti kao lekcija za sve ostale drzavnike da moraju postovati zakon", kazao je Rugova. U Tuzilastvu smatraju da bi Rugova mogao da svedoci o Milosevicevom "planu sprzena zemlja" za gusenje eventualne pobune kosovskih Albanaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.