RUGLO

Izvor: Kurir, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUGLO

Aranđelovačko "Staro zdanje", nekada najpoznatiji šumadijski hotel, danas ruiniran i zapušten. Država od njega digla ruke

ARANĐELOVAC - Hotel "Staro zdanje", skoro vek i po simbol Aranđelovca i nesuđena raskošna rezidencija Obrenovića, nebrigom onih koji o tome navodno brinu, trenutno je ruina koja prokišnjava, s polupanim prozorima, u kome ni golubovi više ne žele da se gnezde. Čuvena Kneževa dvorana i nekada reprezentativno unutrašnje dvorište hotela pretvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su u memljivo ruglo od kojih svi skreću pogled.

"Starim zdanjem" zvanično gazduje Direkcija za imovinu Republike Srbije, zbog čega čelnici opštine Aranđelovac tvrde da su im "vezane ruke" i da ne mogu da mu vrate stari sjaj.

- Ne bih želeo da mnogo uvlačim politiku u ceo slučaj oporavka "Starog zdanja", jer nam to trenutno ne rešava problem, ali neko stvarno treba da se zamisli nad problemom, ako se zna da je turizam, nesumnjivo i tradicionalno, prva privredna grana od koje očekujemo najviše u našem gradu. Mi smo raspisali tender za izradu turističke studije opštine Aranđelovac i dali državi smernice o tome šta očekujemo. Angažovali smo i slovenački "Hosting" na tom poslu, kao jednu od najreferentnijih firmi u regionu u toj oblasti - kaže dr Radosav Švabić, predsednik opštine Aranđelovac.

Od prvog čoveka grada pod Bukuljom saznajemo da je slovenački "Hosting" izabran i zbog toga što ima dokazani prolaz i u poznate evropske fondove za finansiranje takvih poduhvata, pa bi se i pitanje renomiranog investitora u "Staro zdanje" na taj način ubrzano rešilo.

U samoj Direkciji za imovinu Srbije nije lako, i pored više pokušaja, pronaći sagovornika za ovu bolnu temu najpoznatijeg šumadijskog hotela. U ovoj instituciji ističu da ćemo odgovore na pitanja dobiti "nakon Nove godine".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.