RUDNIK DOBIJA CISTERNE, VODA PUNA ARSENA

Izvor: Kurir, 08.Jul.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUDNIK DOBIJA CISTERNE, VODA PUNA ARSENA

GORNJI MILANOVAC - Cisterne sa pijaćom vodom snabdevaće danas meštane varošice Rudnik pošto je Zavod za javno zdravlje u Čacku saopštio da je u vodovodnoj mreži povećana koncentracija arsena.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković rekao je da će cisterne na Rudnik dolaziti sve dok se ne stabilizuje stanje u vodovodnoj mreži koja se svakodnevno kontroliše.

"Stanovnici Rudnika, gosti koji provode godišnji odmor i učesnici košarkaškog kampa, neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << imati problema u snabdevanju vodom", rekao je Mirković i naveo da su problemi u snabdevanju Rudnika vodom posledica smanjenog protoka na izvorištu. Zavod za javno zdravlje u Čacku juče je saopštio da je u vodovodnoj mreži u naselju Rudnik povećana koncentracija arsena, a voda može se koristiti isključivo za tehničke potrebe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.