RTV taksa mora da se naplaćuje

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RTV taksa mora da se naplaćuje"

Direktor RTS-a Dragan Bujošević kaže da se nada da će Vlada rešiti problem naplate takse za javni servis i podseća da je to njena zakonska obaveza.

"RTS samo traži ono što je odredio zakon i što je obaveza Vlade, a to je nesmetano i normalno funkcionisanje RTS-a. Da bi toga bilo, mora da se naplaćuje taksa. RTS samo traži da ta taksa bude naplativa", rekao je Bujošević.

On smatra da taksa sada nije naplativa, jer ako bi na godišnjem nivou iznosila 6.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara, troškovi sudskog izvršitelja u postupku njene naplate bili 10.000 dinara. "Više bi nas koštalo plaćanje izvršitelja nego što je visina te takse. Zato mislim da je to besmisleno rešenje", naveo je Bujošević.

On procenjuje da je RTS-u potrebno 90 miliona evra godišnje za normalno funkcionisanje i navodi da je to manje u odnosu na neke druge i slične javne servise. Precizirao je da Hrvatska televizija ima između 180 i 220 miliona godišnje, Finska 455, a Austrijska milijardu evra godišnje.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.