RTS-u malo 150 dinara pretplate

Izvor: Radio 021, 13.Nov.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS-u malo 150 dinara pretplate

Nismo naivno verovali da će taksa biti maksimalnih 500 dinara, ali nismo očekivali ni da će biti 150, izjavio je za Blic generalni direktor Radiotelevizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević i dodao da javni servis očekuje vreme velike štednje.

Bujošević je rekao da će se u RTS-u "truditi da građani ne osete nedostatak novca na kvalitetu programa".

"Zakon kaže da je država dužna da obezbedi stabilno finansiranje javnog servisa. Država onda treba i da naplaćuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tu taksu koja je neka vrsta poreza. Tako je i u Evropi", smatra Bujošević.

"Mislimo da bi preko računa za struju, gde bi se to zvalo taksom za električno brojilo ili kako god, bio obezbeđen stabilan prihod za RTV i RTS", naveo je direktor RTS-a.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da taksa za RTS neće biti veća od 150 dinara, kao i da će javni servisi iz budžeta dobiti još četiri milijarde dinara ili 33 miliona evra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.