RTS traži od Privrednog suda privremenu meru za SBB

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS traži od Privrednog suda privremenu meru za SBB

Radio televizija Srbije (RTS) uputila je Privrednom sudu zahtev za određivanje privremene mere kojom bi SBB-u naložio da poštuje odluku REM od 26. marta i da vrati pređašnji raspored kanala i da osnovne programe javnog medijskog servisa reemituje u skladu sa propisanim kriterijumima.

SBB-u je tada, kako se navodi u saopštenju RTS-a, upućen i dopis da je potrebno da poštuje sve zakonske obaveze i odluke Regulatora.

RTS je u četvrtak saopštio da je Privredni sud >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Beogradu doneo presudu kojom je utvrdio da je SBB povredio prava RTS-a neovlašćenim reemitovanjem i saopštavanjem programa te televizije na svojoj EON platformi i zabranio SBB-u tu praksu.

Radio televizija Srbije podsetila je da od 2015. godine traži od REM-a da utvrdi logičku numeraciju kanala po kojoj bi se RTS 1, RTS 2 i RTS 3 našli na prve tri pozicije i da je taj zahtev ponovljen 2017, kada je SBB sa prve pozicije RTS 1 pomerio na drugu poziciju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.