RTS dao Skupštini rok sedam dana, Slavica Đukić traži hitan sastanak!

Izvor: Press, 30.Sep.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS dao Skupštini rok sedam dana, Slavica Đukić traži hitan sastanak!

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović poslala je juče pismo direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću u kojem traži da se sastanu u ponedeljak u 12 sati u Domu Narodne skupštine kako bi postigli dogovor o načinu otplate 3,3 miliona evra duga koji parlament ima prema Javnom servisu na ime troškova prenošenja sednica u protekle dve godine
Zahtev je usledio nakon prekjučerašnjeg saopštenja RTS-a da će prekinuti prenose sednica Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ako ne bude postignut dogovor o plaćanju duga.
U Izjavi za Press, Đukić-Dejanović, međutim, nije odgovorila na pitanje kada i kako Skupština planira da vrati pare RTS-u.
- Kao i većina poslanika, i ja smatram da je javnost u radu parlamenta neophodna, zbog čega moramo učiniti sve da u razgovorima sa Javnim servisom pronađemo rešenje za TV prenose, do eventualnog osposobljavanja skupštinskog kanala. Parlamentarni kanal jeste jedino pravo rešenje za obezbeđenje javnosti u radu, ali to je kao što je poznato, skopčano sa velikim finansijama sredstvima koje prosto nisu predviđene budžetskim planom za ovu godinu - kaže predsednica Skupštine.
Direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić kaže za Press da je RTS dao Skupštini rok od sedam dana.
- Iza tog zahteva stoji cela naša kuća - upravni odbor, sindikat i poslovodstvo Javnog servisa. Nadamo se da će dogovor biti postignut i da ćemo naći način da parlament isplati dug u dve-tri rate u određenom roku. Parlament treba da je primer poštovanja zakona i finansijske discipline - rekao je Tijanić za Press.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.