RTK: Srpska žandarmerija upala na Kosovo

Izvor: B92, 07.Jun.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTK: Srpska žandarmerija upala na Kosovo

Svirče -- Srpska žandarmerija je nastavila provokacije i 31. maja je ušla oko osam kilometara na kosovsku teritoriju, izvestila je Radio-televizija Kosova (RTK).

Radio-televizija Kosova (RTK) prenela je u četvrtak da je srpska žandarmerija nastavila provokacije protiv Kosova i da su 31. maja u udaljenim selima opštine Kamenica ušli oko osam kilometara na kosovsku teritoriju.

Prema RTK, tim od četiri graničara iz srpske žandarmerije ušao je na teritoriju Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kretao se oko osam kilometara preko njene teritorije. Događaj se desio u selu Svirče, u opštini Kamenica.

"Pripadnici srpske žandarmerije ušli su na planinski put u blizini graničnog prelaza na putu Kapi, koji vodi do sela Svirče i ima veze sa selom Siarinom u Srbiji. Srpski žandari su se kretali preko teritorije Kosova više od osam kilometara, dok je ovaj put oko dva kilometra u vazdušnom saobraćaju na teritoriji Kosova", prenela je RTK.

Takođe se ističe da pripadnici žandarmerije nisu zaustavljali građane koji poseduju farme u tom regionu ili se bave šumarstvom, ali su stanovnici zabrinuti zbog akcije srpske žandarmerije.

"Ovo je provokacija srpske države prema državi Kosovo, jer ovo nije prvi put da se to desi", konstatovala je RTK.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.