RS OBELEŽAVA SVETSKI DAN MUŠKARACA!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS OBELEŽAVA SVETSKI DAN MUŠKARACA!

Na inicijativu Gender centra Vlade Republike Srpske sutra će u RS biti obeležen Svetski dan muškaraca, s naglaskom pozitivne uloge muškaraca u društvu.

Ministarstvu unutrašnjih poslova RS godišnje se prijavi više od 350 slučajeva nasilja u porodici, a istovremeno na SOS liniji registruje se više od 3.300 poziva. Nasilje u porodici, nažalost, završava i smrtnim ishodom. Tokom proteklih 11 godina počinjeno je 108 ubistava u porodici, a od toga je 60 ubijenih žena žrtava nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u porodici, saopštila je direktorka Gender centra Vlade RS-a Spomenka Krunić.

Gender centar najavljuje i kampanje "Bela vrpca - Muškarci u borbi protiv muškog nasilja nad ženama" i "Porodica bez nasilja", od 25. novembra do 10. decembra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.