Izvor: B92, 18.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Inicijative za vanrednu sednicu

Banja Luka -- Predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić izjavio da postoji više incijativa za održavanje vanredne sednice parlamenta.

Inicijative su pokrenute nakon jučerašnjeg jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Radojičić je objasnio novinarima da su tokom jutrošnjih konsultacija u parlamentu Republike Srpske konstatovali da, zbog novonastale situacije u RS i BiH, "koja se tiče regionalnog konteksta i jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova", nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslova za današnje održavanje nastavka redovne sednice.

"Trenutno u parlamentu postoji više incijativa za održavanje vanredne sednice i zaključak skupštinskog kolegijuma je da obavim konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa oko vremena i sadržine održavanja vanredne sednice Parlamenta RS", kazao je Radojičić.

Predsednik RS Rajko Kuzmanović juče je najavio da će se narednih dana održati sednica Parlamenta RS koja treba da donese deklaraciju o stabilnosti i trajnosti RS u skladu s Dejtonskim sporazumom.

Opozicione stranke u RS traže da se skupština jasno odredi o budućnosti RS posle jednostrane odluke kosovskih Albanaca da proglase nezavisnost te južne srpske pokrajine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.