RS: Bezbednosna situacija stabilna

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Bezbednosna situacija stabilna

Banjaluka -- Bezbednosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, kaže ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić.

Kako je rekao Jovičić prate se dešavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine i u ovom trenutku nema nikakvog razloga za zabrinutost kada je u pitanju RS.

"Gradjani mogu normalno da obavljaju svoje dužnosti. Ponavljam, situacija u Srpskoj je potpuno stabilna", poručio je ministar nakon sastanka s gradonačelnikom i načelnicima opština u sastavu Istočnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sarajeva i rukovodstvom Centra javne bezbednosti o sigurnosnoj situaciji posle jučerašnjih protesta u Federaciji BiH.

Sastanku s Jovičićem su prisustvovali i predstavnici RS-a u zajedničkim institucijama BiH s područja Istočnog Sarajeva.

Resorni ministar je naglasio da je RS demokratsko društvo i da niko nikome ne brani da iskaže svoje nezadovoljstvo ali, kako je naveo, na način kako to nalažu demokratski zakoni i principi koji su uspostavljeni u entitetu.

"Gradjanima Srpske želim da poručim da ne nasedaju na manipulacije i ne dozvole sebi da budu izmanipulisani od nekih pojedinaca i da, pod plaštom njihove borbe za gradjanska prava i slobode, krenu odredjene grupacije u destruktivne aktivnosti kao što smo to juče videli na teritoriji FBiH", upozorio je Jovičić.

Kaže da ne raduju ružne slike koje su se juče videle i destruktivne mere grupa i pojedinaca u Federaciji BiH i naglašava da MUP RS-a pomno prati situaciju i drži bezbednost u entitetu na visokom nivou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.