RRA oduzima dozvolu TV Avali?

Izvor: B92, 26.Jan.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA oduzima dozvolu TV Avali?

Beograd -- RRA pokrenula postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji "Avala" zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa.

Postupak je u toku i, ukoliko želi da ostane na medijskom tržištu, Televizija "Avala" mora najkasnije do sledeće sedmice da plati dug, a ukoliko to ne učini, biće pokrenut postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije. Zbog neplaćanja je opomenuta i TV "Pink".

Član saveta RRA Miloš Rajković rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je početkom decembra konstatovan taj dug i upućena opomena, kao i da je deo duga izmiren, a deo nije.

"Na sledećoj sednici Saveta, početkom ili sredinom sledeće sedmice, odučićemo da li će biti pokrenut postupak za oduzimanje nacionalne

frekvencije, a hipotetički može se desiti i da uplate do tada", rekao je Rajković.

Reč je o dugu od "par miliona dinara", naveo je Rajković.

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić rekao je ranije da RRA proceduru za oduzimanje licence pokreće nakon dva meseca neplaćanja. "Prvi mesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, ali ako se to nastavi i dalje, odmah pokrećemo postupak", kaže on.

Ipak, ako se zna da televizije sa nacionalnom frekvencijom mesečno plaćaju oko 4,5 miliona dinara za emitovanje programa, lako se dođe do podatka da TV "Avala" duguje najmanje devet miliona dinara RRA, jer kasni sa plaćanjem najmanje dva meseca. Na godišnjem nivou ukupna nadoknada je oko 56 miliona.

Inače, zaposleni Televizije "Avala" štrajkuju već 36 dana zbog neisplaćenih zarada, a račun ove kompanije u blokadi je za više od pet miliona dinara. Opomena zbog neplaćenih računa prema RRA stigla je i na adresu Televizije "Pink", čiji vlasnik Željko Mitrović je jedan od vlasnika TV "Avala".

"U međuvremenu smo se videli i sa vlasnikom Željkom Mitrovićem, tokom sastanka na Televiziji 'Avala', kome je on prisustvovao kao deo menadžmenta i dobili uveravanja da će kompletna dugovanja biti izmirena", kazao je Karadžić.

Račun Televizije "Pink" je u blokadi za 180 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.