Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA će istražiti prijave NUNS-a

Beograd -- RRA će preduzeti zakonske mere protiv medija koji su tokom izborne kampanje i nakon nje kršili Zakon o radiodifuziji.

"Poduzećemo sve ono što su zakonska ovlašćenja. To znači od opomene do oduzimanja frekvencije, u zavisnosti od stepena, intenziteta i ponavljanja povrede zakona", rekao je član Saveta Republičke radiodifuzne agencije Goran Karadžić agenciji Beta, nakon zahteva NUNS-a da reaguje na primedbe o ponašanju medija.

Naveo je da je RRA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjih dana dobila puno dopisa od građana, od novinarskih udruženja, od političkih stranaka, koji se žale na izveštavanje pojedinih medija u vreme izborne kampanje i nakon nje.

Karadžić je potvrdio da je RRA primila i dopis NUNS-a, u kojem se taksativno navode moguće povrede Zakona o radiodifuziji.

"Svakako ćemo tome dati posebnu pažnju jer se radi o kolegama", kazao je Karadžić i najavio da će sednica Saveta RRA posvećena ovim pitanjima biti održana krajem naredne nedelje.

NUNS je juče zatražio je od RRA da, u skladu sa zakonom, reaguje povodom primedbi na ponašanje elektronskih medija tokom predizborne kampanje.

RRA je "dužna da sprečava emitovanje programa kojim se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv pojedinaca ili različitih grupa", ocenio je NUNS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.