RRA:Upozorenje Pinku, odluka o frekvenciji Avale u petak

Izvor: Večernje novosti, 07.Avg.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA:Upozorenje Pinku, odluka o frekvenciji Avale u petak

BEOGRAD - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) izrekao je danas meru upozorenja TV Pink zbog kršenja Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju i Kodeksa o ponašanju emitera, izjavio je izvršni direktor Saveta RRA Dragan Lukić.Posle sednice Saveta RRA, koja je trajala više od četiri sata, Lukić je novinarima rekao da je Savet obavezao TV Pink da prestane sa kršenjem ovih propisa."Savet zahteva da TV Pink ne koristi uvredljiv ton u odnosu na bilo koga i da poštuje načela >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << profesionalizma i dostojanstva ličnosti", naglasio je Lukić.Prema njegovim rečima, "Savet očekuje da kompanija Pink u svojim programima, kako terestrijalnim, tako i kablovskim, dosledno sprovodi odredbu Kodeksa o ponašanju emitera koja određuje da lična uverenja i mišljenja novinara i urednika ne smeju diskriminatorski da utiču na izbor teme i načina njenog predstavljanja".Lukić je rekao da je Savet RRA okončao i raspravu o dodeli nacionalne TV frekvencije, za koju konkurišu TV Nova i Skaj TV, i najavio da će glasanje o tome biti obavljeno u nastavku sednice koji je zakazan za petak, 9. avgust.Odluka o dodeljivanju ili nedodeljivanju nacionalne frekvencije, objasnio je Lukić, zavisi isključivo od članova Saveta RRA, koji su, kako je rekao, vlasni i koji će glasati na osnovu svojih uverenja i dostavljene dokumentacije."Zbog složenosti ovog pitanja i zbog odgovornosti prema javnosti, ali i prema budućim emiterima, Savet je došao do stanovišta da je potrebno dodatno proanalizirati dokumentaciju koju su dostavila dva kandidata", zaključio je Lukić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saopštenje RRA o odluci da se "Pink" kazni zbog napada na "Blic"

Izvor: Blic, 07.Avg.2013

Savet RRA izrekao je danas Televiziji "Pink" meru javnog upozorenje zbog napada na "Blic" i nalaožio ovoj stanici da odmah prestane kampanju koju već dve nedelje vodi protiv "Blica". Saopštenje RRA prenosimo u celosti. Sa današnje sednice RRA..Savet RRA izrekao je danas meru upozorenja emiteru TV...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.