RRA: Nije bilo narušavanja celine programa

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA: Nije bilo narušavanja celine programa

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) saopštio je danas da elektronski mediji nisu, od raspisivanja izbora do predizborne tišine 4. maja, svojim emisijama predizbornog programa narušili uobičajenu programsku šemu i celinu programa.

Zaključak RRA je da su u principu sve emisije "predizbornog programa" bile inkorporirane u programske šeme sa naznakom da je za njihovo uvođenje postojao opravdan razlog i da njima nije narušena celina programa.

Savet je razmatrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponašanje elektronskih medija, pre svega televizija koje imaju nacionalno pokrivanje, u pogledu programskih sadržaja koji su bili emitovani od raspisivanja izbora - 13. marta do predizborne tišine - 4. maja.

Savet RRA je razmatrao emisije koje su emiteri uveli u svoje programske šeme specijalno za izbore i u skladu sa Opštim obavezujućim uputstvom radio i televiziijskim stanicama", a obeležene su kao "predizborni program".

Kao izuzetke Savet je analizirao činjenicu da je u večeri pred početak izborne tišine televizija "Pink" bitno promenila programsku šemu i emitovala uživo gostovanja predsedničkih kandidata.

Savet smatra da je interesovanje javnosti, kao i spremnost emitera da organizuje ovakav tip gostovanja, prihvatljiv razlog za bitnu izmenu programske šeme i neće pokretati bilo kakav postupak zbog toga, dodaje Savet RRA.

Analizirana je i emisija televizije "Prva" koja je u svoju programsku šemu uvrstila emisiju "Informativno veče sa Ivanom Ivanovićem". Savet RRA je konstatovao da je u odnosu na standardni program emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ista imala promenjen naziv, termin i špicu tako da sa radilo o specijalu, a ne redovnoj emisiji.

Savet RRA je naveo i da će nakon detaljih analiza i izveštaja službe dati svoju konačnu ocenu. U saopštenju se podsećaju emiteri i da su obavezni da u toku predizborne kampanje u drugom krugu predsedeničkih izbora obojici kandidata obezbede jednaku i ravnomernu zastupljenost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.