ROŠTILJ KOJI UBIJA: Ako jedete OVO MESO OPASAN TUMOR VAS VREBA! Toliko je ozbiljno da je stiglo do Parlamenta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROŠTILJ KOJI UBIJA: Ako jedete OVO MESO OPASAN TUMOR VAS VREBA! Toliko je ozbiljno da je stiglo do Parlamenta!

Doktor Nikolić alarmirao Skupštinu

Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je predstavka doktora Ivana Nikolića iz Beograda, koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ugalj u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamene električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tumora debelog creva.

Poslanik Milovan Krivokapić, koji je izvestio članove Odbora za zdravlje i porodicu o pristiglim predstavkama građana, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je doktor Nikolić naveo da u nastanku karcinoma debelog creva veliku ulogu imaju heterociklični amini i policiklični aromatični ugljeni hidrati, koji se stvaraju isključivo prilikom korišćenja roštilja na ugalj.

- Radna grupa skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu predložila je da se predstavka uputi na razmatranje Ministarstvu zdravlja, Sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu - naveo je Krivokapić.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.