ROK JE ISTEKAO: Izrael dobija novog premijera! Ko će naslediti Bibija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 18:29

ROK JE ISTEKAO: Izrael dobija novog premijera! Ko će naslediti Bibija?

Rivlin doneo odluku

Saopštenje je stiglo pošto je Netanijahuu istekao rok za formiranje nove vlade. Premijer nije uspeo da postigne dogovor sa Naftalijem Benetom, predsednikom desničarske stranke "Jamina".

Izraelski predsednik Ruven Rivlin dao je Jair Lapidu poverenje da formira novu vladu, jer je nacija zarobljena u političkoj krizi nakon što je za samo dve godine imala četiri izbora za Kneset.

Prema saopštenju, lider stranke "Ješ Atid" ima najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šanse za formiranje koalicije.

- Jasno je da član Kneseta Jair Lapid ima priliku da formira vladu koja će zadobiti poverenje Kneseta, mada je poteškoća mnogo - izjavio je Rivlin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.