ROHANI SE PODSMEHNUO AMERICI: Iran je uspeo, SAD su ponižene

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 00:29

ROHANI SE PODSMEHNUO AMERICI: Iran je uspeo, SAD su ponižene

Savet bezbednosti je sinoć glasao protiv američkog predloga da produži embargo na oružje svetskog tela za Iran, Rusiju i Kinu

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je danas da su SAD pretrpele ponižavajući poraz odbijanjem Saveta bezbednosti UN da produži embargo na oružje Teheranu, dok je američki državni sekretar Majk Pompeo nazvao odluku "ozbiljnom greškom".

, a 11 članova je bilo suzdržano, uključujući Francusku, Nemačku i Britaniju. SAD i Dominikanska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Republika bile su jedini glas za.

- Veliki uspeh je što su SAD ponižene u ovoj zaveri - rekao je Rohani.

- To je ozbiljna greška. Žalimo zbog toga - rekao je Pompeo povodom glasanja na Savetu bezbednosti na konferenciji za novinare tokom posete Poljskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.