Izvor: B92, 18.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROGOZIN: MILOSEVIC VAZAN POLITICKI FAKTOR U SRJ

Predsednik Spoljnopolitickog komiteta ruske Dume Dmitrij Rogozin ocenio je kao neprihvatljive pokusaje da se bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic "istisne" iz Jugoslavije, odnosno da bude izrucen Haskom tribunalu za ratne zlocine, javlja Itar-Tas, prenosi Beta. "Smatramo da Milosevic treba da ostane kao vazan faktor savremene politike Jugoslavije, kao lider jedne od vecih politickih partija. Na tom mestu on ce doneti odredjeni doprinos drzavi", rekao je u utorak uvece novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Atini Rogozin, koji u svojstvu sefa parlamentrane delegacije Rusije boravi u Grckoj.

Pokusaji da se Milosevic "satera u cosak" i preda Haskom tribunalu dovesce do "gradjanskog sukoba u Jugoslaviji", ocenio je Rogozin i dodao da rad tog suda treba da "u razumnom roku" da bude obustavljen. On je istakao da Jugoslaviji treba da budu ukinute sve sankcije - ekonomske i politicke, i one "personalnog karaktera", i izrazio zaljenje sto pitanje njihovog potpunog ukidanja neki krugovi na Zapadu koriste za vrsenje pritiska na Beograd i podrivanja autoriteta predsednika SRJ Vojislava Kostunice. Rogozin je obecao rusku pomoc pri neutralizovanju " spoljasnjeg pritiska na SRJ".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.