ROĐACI

Izvor: Kurir, 26.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROĐACI

Hilari Klinton u srodstvu s Anđelinom Žoli, a Barak Obama sa Bredom Pitom

LOS ANĐELES - Američki predsednički kandidati imaju neka svojstva velikih zvezda, ali imaju i prave zvezde u široj familiji, pokazalo je genealoško istraživanje koje Hilari Klinton povezuje sa Anđelinom Žoli, a Baraka Obamu sa Bredom Pitom.

Istorijsko genealoško društvo Nove Engleske u Bostonu objavilo je studiju sa porodičnim stablima tri predsednička kandidata čije je slavne rođake >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << otkrilo, bilo da su odavno mrtvi ili da su njihovi savremenici.

Senator Barak Obama, čija je majka iz Arkanzasa, u daljem je srodstvu sa najmanje šest američkih predsednika: Džordžom Bušom seniorom i Bušom juniorom, Džeraldom Fordom, Lindonom Džonsonom, Harijem Trumanom i Džejmsom Medisonom. Među njegovim daljim rođacima su i nekadašnji britanski premijer Vinston Čerčil i glumac Bred Pit.

Njegova suparnica za demokratsku nominaciju, senatorka Njujorka Hilari Klinton ima istog pretka kao Pitova ljubavnica, glumica Andželina Žoli, prenose svetske agencije. Njih dve su rođake u devetom kolenu.

Istraživači su otkrili i da Hilari Klinton, po majci, ima rodbinske veze sa Kanađanima francuskog porekla, pa je tako u srodstvu sa Madonom - takođe u devetom kolenu, preko pretka koji je umro 1656. Ta grana je dovodi u srodstvo i sa pevačicama Selin Dion i Alanis Moriset, sa piscem Džekom Keruakom, a daleka rođaka joj je i Kamila Parker-Bouls, supruga britanskog princa Čarlsa.

Kandidat republikanaca, senator Arizone Džon Mekejn u srodstvu je s aktuelnom prvom damom SAD Lorom Buš, i to u šestom kolenu, ali njegovim drugim precima teško je ući u trag.

Njegovi preci su skoro svi sa juga, a genealozima u toj regiji posao je otežan jer u izradi rodoslova do sada nisu mogli da dođu do svih podataka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.