RODITELJI STRADALOG DEČAKA (4) SKRHANI OD BOLA: Ne mogu da veruju da im je sina u Zemunu USMRTIO AUTOBUS

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 23:44

RODITELJI STRADALOG DEČAKA (4) SKRHANI OD BOLA: Ne mogu da veruju da im je sina u Zemunu USMRTIO AUTOBUS

Kako su saopštili iz beogradskog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, vozaču se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će u četvrtak biti priveden na saslušanje.

Nesreća se dogodila u utorak oko 18.30 u Prvomajskoj ulici. Prema prvim informacijama, kada se autobus zaustavio na stanici, među putnicima koji su izašli na zadnja vrata bili su i stradali dečak i njegova baka, koja ga je držala za ruku. Baka je izašla prva, a dečaku se zaglavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << noga taman kada je trebao da kroči na trotoar. Uznemirena žena je mahala vozaču i vikala da stane. Međutim, niko je nije čuo. Šofer je nastavio sa vožnjom, a mališan je ispao iz vozila i pregazio ga je zadnji točak autobusa.

Zadobio je teške, ispostavilo se, po život kobne povrede glave i tela, uprkos trudu lekara u Tiršovoj. Svedoci ove nesreće kažu da je prizor u Prvomajskoj bio potresan, da je baka jaukala naglas, a plakali su i prolaznici.

Iako se o okolnostima ove tragedije još uvek nagađa, prema nezvaničnim informacijama, mališan se sa bakom, vraćao iz njenog stana u Ulici Pariske komune u Novom Beogradu. Od stajališta u Prvomajskoj do zgrade u Ulici Milana Uzelca u kojoj je dete živelo sa roditeljima, delilo ih je svega pedesetak metara.

Ispred zgrade u Ulici Milana Uzelca u Zemunu, gde je živeo četvorogodišnjak, u sredu ujutro vladao je muk. Ožalošćeni otac i majka, su uplakani napustili zgradu i seli u automobil. Njihova ulica je paralelna u odnosu na Prvomajsku, gde se nesreća dogodila, a zgrada bukvalno gleda na mesto gde im je sin stradao.

- Nemojte, molimo vas, nemamo snage. Imajte razumevanja - kroz suze su poručili i odvezli se u pravcu grada, verovatno kako bi dogovorili vreme i mesto sahrane nesrećnog dečaka.

U njihovom stanu na poslednjem spratu, tokom celog dana dolazili su rođaci, prijatelji, komšije kako bi izjavili saučešće.

"Bakino unuče" na vratima

Ni baka nastradalog mališana, koja je u sredu bila u svom stanu u Ulici Pariske komune, nije bila u stanju da razgovara sa novinarima. Žena u crnini, koja nam je otvorila vrata svog doma u višespratnici, bila je nema usled bola i šoka koji ju je zadesio. Na njenim ulaznim vratima stoji nalepnica "bakino unuče", što se može protumačiti kao samo mali znak velike bliskosti i ljubavi koju su imali baka i unuk.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRITVOR ZA VOZAČA AUTOBUSA: Nisam video da se dogodila nesreća u kojoj je poginulo dete (4)!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2020, 20:06

Vozaču autobusa koji se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti, zbog nesreće u kojoj je pre dva dana na stajalištu u Prvomajskoj ulici u Zemunu poginuo četvorogodišnji dečak, posle saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, određen je pritvor do 30 dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.