RODITELJI OBRATITE PAŽNJU! Ako ste kupili ovaj proizvod detetu, odmah ga vratite - povukli ga sa tržišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 21:52

RODITELJI OBRATITE PAŽNJU! Ako ste kupili ovaj proizvod detetu, odmah ga vratite - povukli ga sa tržišta

Set dečijih minđuša brenda Pepko sadrži previsoku vrednost nikla.

Na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO) objavljeno je upozorenje u vezi sa setom dečijih minđuša, koji se sastoji od šest pari minđuša u obliku leptira, jednoroga, bisera i slično. Ovaj set minđuša nosi model SKU 349034 i bar kod 2200134903460, a brend je Pepko.

Izmerena vrednost nikla u ovim minđušama iznosi do 4,5 µg/cm2/nedeljno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je previsoka brzina oslobađanja ovog elementa.

Nikl je poznat kao jak senzibilizator koji može izazvati alergijske reakcije kada je prisutan u proizvodima koji dolaze u direktan i produženi kontakt sa kožom.

Kako bi se obavestili potrošači o riziku koji ovi proizvodi nose, informacije su objavljene na sajtu NEPRO-a, a takođe su istaknute i na mestu prodaje ovih minđuša. Potrošačima je pružena mogućnost povraćaja novca za kupljene proizvode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.