RODITELJI MORALI SAMI DA ODNESU BOLESNU ĆERKU (2) U BOLNICU: Hitna pomoć se nije pojavila, dete nakon reanimacije preminulo, OTKRIVENI DETALJI TRAGEDIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 18:47

RODITELJI MORALI SAMI DA ODNESU BOLESNU ĆERKU (2) U BOLNICU: Hitna pomoć se nije pojavila, dete nakon reanimacije preminulo, OTKRIVENI DETALJI TRAGEDIJE

Utvrđuju se okolnosti smrti deteta u Istri.

Vest o smrti deteta u pulskoj bolnici potresla je celu Istru, a svi se pitaju što se dogodilo devojčici (2) koja je u sredu pokopana na porečkom području. Istarska policija saopštila je da se u saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom utvrđuju okolnosti smrti deteta koje je 18. februara u noćnim satima dovedeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

- Dete je nakon reanimacije preminulo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Na telu preminulog deteta obavljena je obdukcija, a tačan uzrok smrti biće poznat nakon dobijanja nalaza toksikoloških veštačenja i histoloških analiza tkiva - kratko su saopštili iz PU Istarske.

Ni direktorka pulske bolnice nije želela da komentariše slučaj.

- Ne mogu ništa govoriti o slučaju - kratko je rekla.

Hrvatski portal saznaje i da hitna pomoć nije otišla po bolesno dete, već su je roditelji dovezli u bolnicu.

- Hitna nije postupala u ovom slučaju. Roditelji su dete dovezli u bolnicu - kratka je bila i dr Gordana Antić, zadužena za zdravstvo i socijalnu pomoć Istarske županije.

Nezvanično, roditelji preminule devojčice nekoliko dana pre nesrećne smrti svog deteta zbog zdravstvenog stanja potražili su pomoć u pulskoj bolnici. Neslužbena informacija je i da je devojčica poslednih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u stomaku, proliv i slične simptome, te je nakon pregleda od strane lekara puštena na kućnu negu.

- S obzirom da je postupanje tokom uviđaja tajno, obaveštavamo vas, a u vezi vašeg upita o postupanju vezanom za smrt deteta, da se sprovode istražne i dokazne radnje kako bi se utvrdio uzrok smrti deteta - rekli su iz Županijskog državnog tužilaštva u Puli.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/M.P./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.