RODE SE NEĆE VRATITI, JER NIKUDA NISU NI OTIŠLE: Divna slika iz Boleča - dobrodošli u DIVLJI BEOGRAD (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2021, 17:16

RODE SE NEĆE VRATITI, JER NIKUDA NISU NI OTIŠLE: Divna slika iz Boleča - dobrodošli u DIVLJI BEOGRAD (FOTO)

Naš prvi, najbliži, najrođeniji ekosistem je: Divlji Beograd

Iako o njemu znamo jako malo, veliki broj nas živi u jednoj čudesnom ekosistemu koji neki nazivaju Divlji Beograd. Mnogi od nas nisu ni svesni da nam je priroda na dohvat ruke, a ne čak u šumama Amazona ili prostranstvima Tihog okeana.

Deleći svoja iskustva - u vidu foto, video i tekstualnih svedočanstava - svi mogu da se priključe i učestvuju u stvaranju jedinstvene eko mape urbane teritorije Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u okviru projekta "Divlji Beograd".

- . O njemu znamo vrlo malo, iako u njemu provodimo najveći deo života. Priroda nije samo negde tamo daleko, u šumama Amazona ili prostranstvima Tihog okeana, tajgi, savana... Priroda je neposredno uz nas, živeći u urbanom ekosistemu mi smo već njen važan deo. Upoznajmo svoj osnovni, prvi ekosistem - Divlji Beograd. Upoznajmo ga i otkrijmo da bismo ga zavoleli, sačuvali i razvili - piše na Fejsbuk stranici Divlji Beograd.

- Deleći svoja iskustva - u vidu foto, video i tekstualnih svedočanstava - priključite se i učestvujte u stvaranju jedinstvene eko mape urbane teritorije Beograda u okviru projekta "Divlji Beograd" - dodaje se.

- "Divlji Beograd" je započet kao projekat Udruženja In Akt, a sada postoji kao neformalna građanska inicijativa - napisano je.

Između ostalog jedan član grupe podelio je fotografiju i naveo da iako je januar rode se nisu odselile na jug, i da je 8 roda sad uslikano u Boleču.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.