Izvor: B92, 08.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROCEN DEMANTUJE LABUSA

Podgorica -- Savetnik crnogorskog predsednika Milan Rocen demantovao je izjavu potpredsednika Savezne vlade Miroljuba Labusa da je u pregovorima o buducnosti SRJ "vec postignuta saglasnost da ce postojati jedan drzavno-pravni subjektivitet". Rocen je rekao da mu je "tesko da poveruje da je Labus mogao tako nesto da izjavi, utoliko pre sto je on jedan od ucesnika razgovora vodjenih nedavno u Podgorici". Prema Rocenovim recima, jedino je tacno da se pregovori vode i da je dogovoreno da uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu nastavljeni. "Sva pitanja su jos otvorena, ukljucujuci i pitanje drzavno-pravnog subjektiviteta, a o imenu Jugoslavija da i ne govorim", rekao je Rocen. Rocen je rekao da "ako sporazuma i bude, on ce podrazumevati prethodni konsenzus s koalicionim partnerima u Crnoj Gori", kao i "punu saglasnost Crne Gore i Srbije o precizno dogovorenim resenjima, uz garancije medjunarodne zajednice".

"Ovakve neutemeljene izjave ne doprinose boljem medjusobnom razumevanju i idu na ruku onim snagama u Crnoj Gori i Srbiji koje na ceo proces gledaju sa pozicije uskostranackih i dnevno-politickih interesa", rekao je Rocen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.