ROBIJAO ZBOG UBISTVA I KRAĐE 7 MILIONA MARAKA: Burna prošlost prijatelja malog Trefa koji je sinoć IZREŠETAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020, 23:15

ROBIJAO ZBOG UBISTVA I KRAĐE 7 MILIONA MARAKA: Burna prošlost prijatelja "malog Trefa" koji je sinoć IZREŠETAN

Aleksandar Kostadinović (42) koji je ranjen u sredu uveče na Miljakovcu, robijao je više od deceniju zbog učešća u dvostrukom ubistvu radnika "Tref rentakara" i krađe sedam miliona maraka iz sefa ove firme, početkom decembra 1998. godine.

Kostadinović je ranjen u blizini zgrade u Ulici Stanka Paunovića na Miljakovcu, u kojoj živi sa majkom nakon što je pušten iz pritvora u kome je bio zbog otmice.

Prema nezvaničnim informacijama, neposredno pre napada on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je mobilnim telefonom razgovarao sa osobom čiji identitet nije utvrđen. Po završetku razgovora, oko 23.40 sati, izašao je ispred zgrade i tada je pucano na njega. Napadač je u Kostadinovića ispalio šest metaka, pogodio ga u obe noge i genitalije, nakon čega je pobegao.

Kostadinovićeve komšije nisu čule pucnjavu, ali su stanari okolnih zgrada čuli buku i dreku i obavestili policiju. Teško povređeni Kostadinović je prevezen na VMA, a policija istražuje sa kim je razgovarao neposredno pre napada i kako je namamljen da izađe iz stana.

Nakon što je utvrđen identitet, ranjenom muškarca policija je ustanovila da za njim postoji potraga, kao i da je u zatvoru proveo više od 13 godina zbog učešća u dvostrukom ubistvu i krađe miliona maraka. Kako je za njim raspisana potraga, posle oporavaka preći će u ruke pravosuđa.

Kostadinović je robijao jer je u noći između 4. i 5 decembra 1998. godine, sa tada 17-godišnjim Andrejom Kovačevićem, sinom iz prvog braka Vlade Kovačevića Trefa, dobrog prijatelja Marka Miloševića, opljačkao sef agencije "Tref rentakar", pri čemu su ubili blagajnicu Biljanu Stanojković i čuvara Bratislava Dačića. Sa njima je bio i Filip Gavrilović.

Mladići su se dogovorili da iz sefa agencije "Rentakar", čiji je vlasnik Bojana Kovačević, Vladina udovica, ukradu devize. Za tu akciju bila im je potrebna blagajnica Biljana Stanojković, koja je imala magnetnu karticu za otvaranje vrata prostorija i jedina znala šifru sefa.

Kobne večeri sačekali na parkingu ispred Centra "Sava" Biljanu i pratili su je do Dušanovačkog mosta gde se slučajno zaustavila, a onda su iskoristili priliku i upali u njen auto i primorali je da vozi do Bežanijske kose, preteći joj da će je ubiti ako ne pristane da otvori sef. Dovezli su se do Centra "Sava", i dok su ostali čekali u automobilu, Andrej Kovačević je nesmetano ušao u prostorije agencije, jer je lično poznavao čuvara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.