RIZIČNO: Izbeglice u Beču smestili iznad magacina s oružjem!

Izvor: Kurir, 30.Sep.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIZIČNO: Izbeglice u Beču smestili iznad magacina s oružjem!

Slobodarska partija Austrije i Sindikat policija upozoravaju da se u podrumu ovog zdanja nalazi skladište oružja sa više hiljada metaka, a MUP tvrdi da je sve odlično obezbeđeno

BEČ - Rasprava o smeštaju sve većeg broja izbeglica u Austriji ne jenjava, iako je odlučeno da se oni smeste u prostore koji se već duže ne koriste, kao i centar za obuku policije u Beču, u kojem se, kako piše bečki dnevnik "Krone cajtung", nalazi skladište oružja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Prvih 100 izbeglica smešteno je juče u novi dom, a Slobodarska partija Austrije (FPO) i Sindikat policija upozoravaju da se u podrumu ovog zdanja nalazi skladište oružja sa više hiljada metaka. U nekadašnjoj zgradi carine danas se nalazi centar za obuku bečke policije, gde 25 oficira službuje.

Obuka policajaca obuhvata i vežbe gađanja iz oružja, zbog čega u podrumu postoji skladište u kojem su smeštene veće količine pušaka, pištolja. Šest spratova iznad tog skladišta smeštaju se izbeglice iz Sirije, što je, prema oceni lidera FPO Hajnc-Kristijana Štrahea neodgovorno.

Takođe i policijski sindikat AUF smatra da je veoma opasno smestiti azilante u policijske ustanove. Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacuje ove strepnje i ističe da su optužbe apsurde, ukazujući da je u ovom zdanju već godinama smeštena škola, i da je sve, navodno, odlično obezbeđeno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.