RITUALNA UBISTVA, SAKAĆENJA, SILOVANJA: Velika akcija italijanske policije, pao i vođa Crne sekire? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 18:52

RITUALNA UBISTVA, SAKAĆENJA, SILOVANJA: Velika akcija italijanske policije, "pao" i vođa Crne sekire? (VIDEO)

Italija u borbi protiv organizovanog kriminala.

Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila 30 osoba osumnjičenih da pripadaju nigerijskoj kriminalnoj grupi "Crna sekira" koja operiše u mnogim regionima zemlje.

Svi koji su uhapšeni su državljani Nigerije, a hapšenja su izvršena širom Italije. Osumnjičeni se suočavaju sa skoro 100 optužbi, uključujući zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, ilegalnu imigraciju, prostituciju i internet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prevare, prenosi Rojters.

Među pritvorenima je bio i navodni vođa Crne sekire u Italiji, identifikovan samo kao 35-godišnjak koji živi u Italiji.

Grupa Crna sekira pojavila se u Nigeriji devedesetih godina, vršeći ritualna ubistva, sakaćenja i silovanja pre nego što je razvila moćnu međunarodnu mrežu. Policija je saopštila da je većina zločina za koji se terete počinjena na Internetu, uključujući upotrebu bitkoina na mračnoj mreži za kupovinu broja kloniranih kreditnih kartica, koje su korišćene za kupovinu putem Interneta.

Ministarka unutrašnjih poslova Lučijana Lamorgeze rekla je da Italija ovim hapšenjem pokazuje svoju odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Ovo dokazuje sposobnost pravosuđa i policije da se bore protiv starih i novih mafijaških grupa koje pokušavaju da prošire svoj kriminalni domet i svoje poslovanje - navela je Lamorgeze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ministri i tužioci o saradnji Srbije i BiH u borbi protiv organizovanog kriminala

Izvor: Danas, 27.Apr.2021, 15:39

Policije i tužilaštva Srbije i BiH uspešno saradjuju u borbi protiv organizovanog kriminala što potvrđuje i hapšenje Darka Eleza, osumnjičenog da je kao vođa mafijaške grupe izvršio najteža krivična dela, ocenili su danas predstavnici tih institucija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.