Izvor: B92, 25.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIKER: DEMOKRATSKA CRNA GORA U DEMOKRATSKOJ JUGOSLAVIJI

SAD nisu promenile stav prema pitanju nezavisnosti Crne Gore, rekao je u izjavi za Radio B92 portparol Stejt dipartmenta Filip Riker. Komentarisuci saopstenje koje je u cetvrtak izdala nova americka administracija, u kojoj nije podrzana samostalnost ove jugoslovenske, Riker je ocenio da je politika SAD "bila veoma jasna i dosledna". "Mi smo dosledno izrazavali podrsku demokratskoj Crnoj Gori, u okvirima demokratske Jugoslavije. Smatramo da do takvog ishoda moze doci, ukoliko bude postojala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobra volja za pregovore izmedju relevantnih strana, dakle predstavnika Crne Gore, Srbije i Savezne vlade, koji bi zajedno, u jednom demokratskom i otvorenom procesu radili na novom ustavnom uredjenju", rekao je Riker.

Upitan kakav je stav SAD-a prema najavama referenduma od strane zvanicne Podgorice, Riker je ponovio da se SAD "protive bilo kakvoj jednostranoj akciji, u cemu se slaze sa Evropskom unijom". "Dosledno izrazavamo svoju podrsku demokratskoj Crnoj Gori, u okvirima demokratske Jugoslavije," zakljucio je Filip Riker.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.