RHZM UPOZORAVA NA GRMLJAVINSKE NEPOGODE! Na snazi CRVENI meteo alarm - evo koji će delovi Srbije biti na udaru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 08:46

RHZM UPOZORAVA NA GRMLJAVINSKE NEPOGODE! Na snazi CRVENI meteo alarm - evo koji će delovi Srbije biti na udaru (FOTO)

Evo kako će izgledati vremenska prognoza u naredna 3 dana.

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na istoku, jugu i jugozapadu Srbije lokalno se očekuje olujni vetar praćen gradom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, u zoni pljuskova jak i olujni. Najniža temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biće od 17 do 21, a najviša od 23 na zapadu do 31 stepen Celzijusa na istoku i jugoistoku Srbije.

Danas je upaljen crveni meteo alarm, i to na području istočne, jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije zbog jakih grmljavina, pljuskova ali i jakog vetra.

RHMZ upozorava da će tokom dana uslovi za grmlјavinske nepogode biti na istoku, jugu i jugozapadu zemlјe. U zoni jakih plјuskova pašće 20 - 30 mm za kratko vreme, lokalno i više, a olujni vetar kratkotrajno će biti jači od 20 - 25 m/s.

Na pritokama Jasenice, Kubršnice, Mlave i Peka mogući su kratkotrajni veći porasti vodostaja bujičnih vodotoka sa manjim lokalnim izlivanjima.

Nedelja

Promenljivo oblačno, na severu Srbije uglavnom suvo, a kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se južno od Save i Dunava. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Ponedeljak

U većem delu pretežno sunčano, osim na istoku Srbije, gde se uz više oblačnosti i dalje očekuju padavine. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 26 do 30 stepeni.

Utorak

Pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 18 stepeni, a najviša od 27 do 31 stepen. Кrajem dana na severu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava pljuskova sa grmljavinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas oblačno, svežije i mestimično sa kišom

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2023

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sutra promenljivo oblačno, u većini krajeva mestimično kiša

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2023

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, na krajnjem severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

NE MRDAJTE BEZ KIŠOBRANA: U Srbiji danas oblačno sa kišom, evo kada se očekuje prestanak padavina

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 07:18

Vremenska prognoza za nedelju, 25. jun...Vreme u Srbiji promenljivo oblačno, na krajnjem severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Uveče u većini predela prestanak padavina uz postepeno razvedravanje...Vetar slab i umeren,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.