Izvor: RTS, 18.Avg.2020, 06:02

RHMZ upozorava na nepogode, kada nas očekuje razvedravanje

Tokom prepodneva na severu, a popodne i u ostalim krajevima mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode – obilne padavine, grad i olujni vetar, upozorava RHMZ. Ujutro temperatura od 16 do 21, tokom dana od 27 stepeni do 31 stepen. Slično vreme i sutra.
Tokom jutra je, po kotlinama i rečnim dolinama, moguća kratkotrajna magla.

U toku dana promenljivo oblačno. Pre podne na severu, posle podne i uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, pljuskovima i grmaljavinom.
Ponegde se očekuju i vremenske nepogode sa obilnim padavinama za kratak period i gradom, a u zoni pljuska i sa jakim i olujnim vetrom. 
Narandžasti meteo-alarm je na snazi u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, dok je u ostatku zemlje žuto meteo-upozorenje.
Vetar slab do umeren, jugoistočni, od sredine dana na severu u skretanju na severozapadni.
Prognozira se najniža temperatura od 16 do 21, dok bi najviša dnevna temperatura trebalo da se kreće od 27 do 31 stepen.
Slično vreme i u sredu, razvedravanje od četvrtka Sutra se očekuje slično vreme – promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
Ponegde su moguće i vremenske nepogode sa obilnim padavinama za kratak period, u zoni pljuska jak i olujni vetar. U većem delu zemlje na snazi će biti žuti meteo-alarm, osim u Banatu i istočnoj Srbiji, gde će na snazi biti narandžasto upozorenje.
Vetar slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od 15 do 19, a najviša dnevna od 25 do 27 stepeni. 
U četvrtak tokom prepodneva promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana razvedravanje, najpre na severu i severozapadu.
Toplije i sunčano vreme se očekuje u petak i za dane vikenda. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Ove nedelje nikuda bez kišobrana, evo kada se očekuje lepše vreme

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020

Jutarnja temperatura od 16 do 21, najviša dnevna od 27 do 31 stepena...Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za vremenske nepogodne za danas i sutra...- U utorak i sredu se lokalno očekuju vremenske nepogode sa velikom količinom padavina za kratak period, u zoni pljuska i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.