RHMZ upozorava: Preći će 40 stepeni FOTO

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 10:38

RHMZ upozorava: Preći će 40 stepeni FOTO

RHMZ je objavio upozorenje na visoke temperature u Srbiji.

Do kraja sedmice biće veoma toplo vreme, sa najvišom temperaturom od 35 stepeni na severu do 40 stepeni na jugu Srbije, a u nedelju 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena.

U ponedeljak i utorak visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugoistoku Srbije - do 37 stepeni, a u ostalim krajevima biće svežije.

U sredu će u svim krajevima biti ponovo veoma toplo.

Ponovo se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazimo u toplotnom talasu, u kome temperature dostižu preko 38 stepeni, a meteorolog Slobodan Sovilj kaže da su temperature veće od proseka

Kako je kazao u razgovoru za TV Prva, temperature su više od sedam do osam stepeni iznad proseka.

"Nemamo svakog leta toplotne talase baš ovakve snage. Na primer, 2019. godine nije bio nijedan dan preko 35 stepeni. To se pre toga desilo i 2014. godine. Imali smo u skorijoj prošlosti i hladnija leta. Ovoga leta nije tako. Treći toplotni talas je na području Srbije sa temperaturama između 36 i 38 stepeni. Cele nedelje očekujemo visoke temperature. Ne bi bilo iznenađenje da lokalno bude izmereno i 40 stepeni. Severni krajevi Srbije će imati niže temperature u odnosu na južnu polovinu“, naveo je on i kazao da će na severu zemlje biti na snazi narandžasti, a na jugu crveni meteo-alarm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.