RHMZ upozorava: Hladno, ledena kiša, sneg, alarmi na snazi

Izvor: B92, 19.Jan.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava: Hladno, ledena kiša, sneg, alarmi na snazi

U Srbiji se u nedelju u većem dellu zemlje očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično s kišom i susnežicom, na planinama sa snegom, saopštio je RHMZ.

Najniža temperatura od -2 do jednog stepena, najviša od dva do šest.

U Beogradu takođe pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom i susnežicom.

Najniža temperatura oko jednog stepena, najviša oko tri.

RHMZ je na svom sajtu upozorila da se tokom noći između subote i nedelje i u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ujutro u cetralnim, zapadnim i južnim krajevima očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

Zbog najavljenog snega, suznežice i ledene kiše u nedelju je na snazi narandžasti meteoalarm za područja zapadne, jugozapadne i jugoistične Srbije i Kosovo i Metohiju.

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Žuti meteoalarm je aktivan u nedelju za područja Šumadija i Banat.

Žuti meteoalarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

Početkom naredne sedmice oblačno, mestimično sa slabim padavinama, snegom i kišom koja će ponegde lediti na tlu.

Od srede snežne padavine biće izraženije, narocito u zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima, dodaje se u saopštenju RHMZ-a.

Dani vikenda donose promenljive vremenske prilike s mešovitim padavinama, kišom i susnežicom u nižim, a snegom u višim planinskim predelima, tako da mokri ili snegom prekriveni kolovozi znatno otežavaju vožnju, saopštio je Auto-moto svez Srbije (AMSS).

AMSS zato apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.